Verlangen naar het NU

Toon Hermans:

 

Op zondagmorgen neem ik weleens de tijd om wat te mediteren: Wie ben ik? Wat doe ik hier? Wat is leven? Vaak kom ik tot dezelfde gedachte: Wie leven wil, moet beginnen met erin te geloven. Wat moet je met een leven beginnen waar je niet in gelooft? Iedere morgen begint met het geloof in de komende dag, en met het gevoel dat je die dag hebt gekregen. Hij wordt je geschonken door het leven, en het is goed hem bewust als een geschenk te beleven.

 

Deze mooie tekst zou je kunnen aanzetten tot het starten van je dankbaarheidsdagboek; elke dag vijf dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent. En dan kun je dus ook denken aan dankbaar zijn voor elke ademhaling.  Magischerwijs brengt dat méér van waar je dankbaar voor kunt zijn. Oprah Winfrey heeft dat 20 jaar geleden al allemaal uitgelegd.

 

Hoe dankbaar ben ik voor het nu? Ik merk dat ik zelf vaak nog denk: ´even dit af en dan…´ of ´straks ga ik lekker…´ of ´ben ik wel op de juiste plek nu?´. De grovere versies zoals: ´omdat ik dit niet heb kan ik niet gelukkig zijn` of ´straks als het vakantie is dan word ik blij´ of ´zolang ik nog zo ben kan ik dat niet krijgen´ heb ik al een tijdje in de smiezen en neem deze gedachten niet meer serieus.

 

Heel pijnlijk om zo in  je gedachten te verdwalen als je eenmaal leert kennen hoe zacht en makkelijk het leven in potentie is. Wanneer je ten diepste doorkrijgt hoe streng je voor jezelf bent en hoe ver je overtuigingen je alsmaar wegsturen van het ontspannen zijn in het Nu. Steeds maar wachten op een beter moment, zelfs al heb je het niet door, wanneer alles goed komt.

 

Matt Kahn heeft daar ook wat over te zeggen:

 

Wanneer het grootste gedeelte van je tijd gespendeerd wordt met het wachten op andere karakters, uitkomsten en mogelijkheden, dan verklaart dat precies waarom het huidige moment zo weinig voldoening schenkt en zo´n angst creëert in je zenuwgestel. In een notendop: je wordt niet ontkracht door hoe de dingen zijn of niet zijn, maar door hoe diep je je verbindt met het wachten op het veranderen van de dingen.

 

Om een sprong naar de 5 dimensionale werkelijkheid te kunnen maken, vraag jezelf:

 

. ´Hoe zou het zijn wanneer ik mezelf zou toestaan te verlangen om precies te zijn waar ik nu ben en om te vieren hoe het is´

 

. ´helpt het verlangen naar verandering van mijn werkelijkheid  iets om het te veranderen`

 

. ´Wat gebeurt er met de aard van het verlangen als het niet gekoppeld wordt aan voorwerpen of uitkomsten voorbij aan dit moment?´

 

. ´Kan ik bemerken dat wanneer mijn verlangen uitgaat naar wat er al is, het transformeert naar vervulling, dankbaarheid en vreugde?´

 

. ´Hoe zou het zijn wanneer dit alles is waar ik naar verlang?´

 

. Om je te helpen aarden in de 5e dimensie wordt je gevraagd om de volgende mantra te herhalen en te voelen: ´Het huidige moment is niet iets om te vinden. Het is een goddelijke werkelijkheid waar ik niet uit kan ontsnappen`.

 

Probeer niet te streng aanwezig te zijn in het nu. Het sluit je af en voed je innerlijke spirituele strengheid. Probeer in plaats daarvan een moment te beseffen dat het licht van je ziel alleen dit verlangt – zoals het is – precies nu. Het weet dat er mooie dingen wachten maar het laat het Universum dat naar voren brengen, in de tussentijd omarmt het de manier waarop het leven zich nu voordoet puur ten behoeve van zijn evolutie.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anneke Aartsen (dinsdag, 21 augustus 2018 12:42)

    Lieve Marieke, prachtig wijs mens, je bent een groots geschenk!