Wakker worden met een liedje (eerste blog)

 

Vaak word ik s´ochtends wakker met een liedje. Als ik dan de tekst eens goed bekijk dan snap ik meestal wel wat er mee gezegd wordt. De woorden vertellen me in bloemige stijl waar op dat moment mijn aandacht ligt of waar mijn aandacht naar uit zou kunnen gaan om verder te komen.  Het zijn meestal kleine lieflijke cadeautjes, fijn om een liedje te zingen dat zo dicht bij je ligt. Soms zingen ze snoezig verpakt in een mooie melodie toch stiekem over pijn.  Een sluimerend verdriet dat  ik zelf nog niet had waargenomen, maar die al stofzuigend, het liedje zingend, alle ruimte heeft om met tranen  mee weg te stromen. Dankjewel innerlijke schat die het liedje voor me naar boven heeft getoverd. Door al mijn lagen van verzet of vergetelheid  heen.

 

De laatste tijd werd ik steeds wakker met het liedje van de BeeGees;´It´s only words and words are all I have to take your heart away´. Het bijzondere van dit liedje was dat het maar terug bleef komen. Dagen en weken achter elkaar, door de dag heen.  Met veel enthousiasme zong ik alsmaar weer dezelfde zin en zocht zoveel mogelijk de rest van het liedje in mijn geheugen erbij. Maar nu pas snap ik eigenlijk waarom die ene zin zo hardnekkig bleef doorzingen.

 

HIEP HIEP HOERA dit is mijn eerste blog.

 

Kortom lieve mensen, doe jezelf een plezier en let eens op met welk liedje je wakker wordt, of welk liedje je zomaar voor jezelf uit aan het zingen bent.  Dan kunnen we met gemak vriendjes worden met ons wijze binnenste.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Noor (dinsdag, 29 mei 2018 08:28)

  Hai Marieke,

  Wat leuk dat jij dat ook hebt. En gefeliciteerd met jouw eerste blog.

  Ik heb van die periodes dat ik wakker word met liedje. Ik noem het HeavenFM en een #oorworm, omdat het zo’n beetje de hele dag blijft hangen.

  En ook ik bekijk dan naar de betekenis van het liedje en het is altijd raak. Ik ben ook zeer dankbaar voor deze manier van begeleiden van mijn innerlijke Zelf en mijn vrienden aan de andere kant van de sluier.

  Ik hoor nu;” Show must go on” van Queen �

 • #2

  Noor (dinsdag, 29 mei 2018 08:30)

  Op de vroege ochtend een reactie schrijven gaat ten kosten van mijn Nederlands zie ik �

 • #3

  Hee Noor (woensdag, 30 mei 2018 16:19)

  Jij kunt het heel leuk verwoorden allemaal
  geweldig, de eerste reactie op de eerste blog, dankje!